Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Шефът на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова коментира

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgШефът на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова коментира
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Парите на българите са гарантирани! Левът ни е на златен стандарт

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Шефът на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова разяснява в предаването " Лице в лице " по БТВ настоящата тематика с договарянията за чакалнята за Еврозоната и възможното приемане на еврото като валута.

Тя бе безапелационна, че българският лев е предпазен, а курсът ще си остане същият, който постоянно е бил обезпечен от валутния ръб - 1,95583 лева за евро.

" Знаехме, че тематиката е мъчителна, че ще има мнения, само че не сме очаквали, че някои от коментаторите ще бъдат толкоз неточни. Този развой на присъединение се готви минимум от три години. Много интензивно Българска народна банка взе участие в този процес в договарянията, не е от през днешния ден за на следващия ден. Ние сме в ръб от 22 години и влизаме с корав курс, нямаме курс, който да плава. Ние си имаме централен курс, а не плаващ. Разговорите с ЕЦБ са на финала. Министърът на финансите и шефа на Българска народна банка са оторизирани да договарят единствено и само с курс 1,95583 лева за евро ", сподели тя.

" Бордът ни е доста постоянен. За всичките ни левове, които имаме в обръщание - в спестявания, в хората, във компаниите, зад тях стои 160 % евро. Имаме не 100, а 160 % евро на тази парична маса. Това значи, че в случай че на следващия ден всеки българин или компания реши да си обръща левовете в евро, това ще се случи, без проблеми. И то по този курс, който е закрепен. Хората да не се тормозят за парите си. Няма да изгубят парите си. Едни левове ще станат евро на този курс. Българският лев сега е на златен стандарт еднакъв на еврото. Не единствено, че няма да се събори страната, а ще остане още запас в нея ", безапелационна е тя.

Тя приказва и за обстановката със закона за хазарта. " В края на 2013 година влиза новия закон за хазарта, където се планува различен ред на облагане - този, който употребява Божков. Разлика сред залози и изплатени облаги да бъде облагана с 20 %. Междувременно Кадиев и неговите сътрудници от Българска социалистическа партия внасят предложение това да не е по този начин, а да си остане остарелия метод на облагане - 15 % върху залозите. И го мотивират с това,че данъчната тежест при оферти от държавното управление варинат пада и се понижават с към 25 или 27 милиона лв. приходите. Това ние подкрепихме в зала, тъй като това е вярно. Текстът беше направен и импортиран от левицата. Когато 2014 година в текста, който влага Кадиев за списъката на игрите с 15-те %, е изпусната думата лотария като тип игра, което основава опция като не е при 15-те % да отиде по различен ред. В края на 2014 година ние дойдохме на власт, аз като началник на бюджетната комисия импортирам за изменение на този текст и прибавяме лотарията вътре. Така че текстът, който работи от 1 януари 2015 година досега категорично изброява всички типове хазартни игри, в това число лотарията за 15 % ", изясни Стоянова..

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР